دستگاه های بلوک زنی
دستگاه بلوک زن
دستگاه بلوک زنی ، یکی از مهم ترین ماشین آلاتی است که در پروژه های عمرانی به کار می رود. فرایند بلوک زنی توسط این دستگاه به دو صورت دستی و برقی انجام می شود. یکی از اصلی ترین مصالحی که برای ساخت سازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، بتن است. این ماده نقش مهمی در استحکام یک سازه ایفا می کند. امروزه با استفاده از دستگاه های بلوک زنی، می توان بلوک های دیواری و سقفی تولید کرد.
تاریخچه دستگاه بلوک زن
قبلا برای تهیه بلوک سیمانی، مصالح مختلف را با هم ترکیب می کردند و به صورت دستی داخل قالب های مخصوص می ریختند. سپس این مواد را با نیروی دست خود فشرده کرده و از قالب جدا می کردند. به دلیل اینکه، مراحل ساخت بلوک با استفاده از دست ها (قدرت بدنی) انجام می شدند، این بلوک ها کیفیت پایینی داشتند. افراد نمی توانستند به درستی عملیات فشرده سازی مواد را انجام دهند. این بلوک ها معایب دیگری هم داشتند.گاهی اوقات بر روی بلوک هایی که به صورت دستی ساخته می شدند، ترک هایی ایجاد می شد. علاوه بر این، برای ساخت بلوک در روش سنتی، از قالب های ساده و یک شکل استفاده می کردند. امکان تولید بلوک به شکل های مختلف وجود نداشت. با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، دستگاه های بلوک زنی ساخته شدند. مدل های اولیه بلوک زن، فقط قادر به تولید بلوک های یک شکل بودند. این فرایند با سرعت کمی انجام می شد. در ساختار این دستگاه، یک موتور وجود داشت که در هنگام کار کردن، یک حالت ویبره ایجاد می کرد. با استفاده از دستگاه بلوک زن می توانستند 700-500 بلوک سیمانی را تولید کنند. به مرور زمان، تغییراتی در دستگاه بلوک زن به وجود آمد و مدل های اتوماتیک و پیشرفته ی این دستگاه تولید شدند. کار کردن با مدل های اتوماتیک ساده تر است و باعث افزایش بازدهی کار می شود. با استفاده از بلوک زن اتوماتیک می توان تعداد بیشتری بلوک سیمانی تولید کرد.
بلوک زنی
بلوک زنی ، فرایندی است که در آن مصالح شن و ماسه را با هم مخلوط می کنند تا بتوانند بلوک سیمانی بسازند. این کار را با کمک دستگاهی به نام بلوک زن انجام می دهند. بلوک ها وزن کم و مقاومت بالایی دارند. به همین علت در مقابل زلزله، مقاومت می کنند. این امر باعث شده تا از آن ها در ساختمان سازی استفاده شود. بتنی که در ساخت بلوک ها به کار می رود، از مخلوط یک پیمانه سیمان پرتلند، 3/5 پیمانه شن، 2/5 پیمانه ماسه، 150-130 لیتر آب تشکیل شده است. البته این مقدار آب برای بتن لرزیده می باشد. در مورد بتن نلرزیده باید از 180-160 لیتر آب استفاده کرد. اگر برای ساخت بلوک از وسایل مکانیکی استفاده شود باید قالب تا ارتفاع مشخصی بالاتر از سطح نهایی آن پر شده باشد و مخلوط بعد از لرزاندن داخل قالب دستگاه، کوبیده و صاف شود. بعد از اینکه قالب گیری انجام شد باید سریعا بلوک ها را از دستگاه جدا نمود و به وسیله ی پالت ها به محل عمل آوری انتقال داد. اگر برای تولید بلوک از ماشین های بلوک زنی سیار استفاده می شود، باید سطح زیر بلوک ها صاف و تمیز و با بتن یا اندود سیمانی پوشانده شده باشد و هیچ گونه آلودگی و خاک در آن نباشد. به طور کلی باید بلوک ها را در محلی تولید کرد که از نور مستقیم خورشید، وزش باد، ریزش باران و جریان هوا دور باشند. برای ساخت بلوک با دستگاه های خودکار باید به مشخصات فنی دستگاه توجه نمود. اگر دمای محیط کمتر از 5 درجه سانتی گراد یا بیش از 25 درجه سانتیگراد باشد، ساخت بلوک نباید در محوطه روباز انجام شود. شرایط جوی موجود در این محدوده ی دمایی می تواند موجب تخریب بلوک های سیمانی شود. برای اینکه فرایند عمل آوری بلوک های بتنی به درستی انجام شود، لازم است تا حداقل 5-4 ساعت زمان بین قالب گیری بلوک ها و آغاز عملیات مراقبت وجود داشته باشد.
نحوه کار دستگاه بلوک زن
در ابتدا مصالح ساختمانی (سیمان، ماسه، پوکه و ... ) را با نسبت های مشخصی مخلوط می کنند. انتخاب نوع مواد (تیپ) و مقدار ان به نظر کارشناس بستگی دارد. سپس این ترکیب داخل سینی ریخته می شود. در مرحله بعد، با کمک شن کش مواد را درون قالب می ریزند. این کار ادامه پیدا می کند تا همه حفرات خالی پر شوند. اکنون نوبت ویبره کردن مواد است. با روشن کردن ویبره دستگاه، حالت لرزش ایجاد می شود. این ویژگی موجب پر شدن خلل و فرج ترکیب می گردد. عملیات پرس، چندین بار انجام می شود. در ادامه بلوک را با استفاده از سمباده، تراش می دهند. در نهایت، بلوک ها را خارج می کنند و روی زمین قرار می دهند تا خشک شوند.
اجزای بلوک زن
بلوک زن از قسمت های مختلفی تشکیل شده که شامل قالب و سمباده، پمپ و موتور، گیربکس موتور، ویبره و شاسی دستگاه می شوند.
قالب و سمباده :
یکی از مهم ترین قسمت های بلوک زن، قالب آن می باشد. زمانی که مواد اولیه به خوبی ترکیب شدند، آنها را درون قالب های دستگاه می ریزند. تعداد این قالب ها در دستگاه های بلوک زن متغیر است. در برخی از دستگاه های بلوک زن، قابلیت تغییر قالب وجود دارد. به این ترتیب، می توان با یک دستگاه، چندین مدل بلوک تولید کرد. امروزه با استفاده از قالب های مختلف، بلوک های ساده یا نمادار ، دو سوراخه، سه سوراخه، شش سوراخه و ... تهیه می کنند. بلوک های نمادار، بلوک هایی هستند که یک سمت آنها دارای فرورفتگی های کمی است و در طرف دیگر برجستگی های جزئی وجود دارند. سمباده برای تراش بلوک به کار می رود.
پمپ و موتور :
پمپ و موتور جزء اجزای اصلی بلوک زن به شمار می روند. موتوری که در دستگاه های بلوک زن وجود دارد، از نوع تک موتوره چکشی و یا دو موتوره چکشی می باشد. نیرویی که این موتورها تولید می کنند برای ویبره و حرکت دستگاه استفاده می شود.
گیربکس موتور :
گیربکس موتور، نقش مهمی در حرکت و جابه جایی بلوک زن ایفا می کند.
ویبره :
زمانی که مصالح را درون قالب ها می ریزند، خلل و فرج و حفره هایی در آن وجود دارند. برای از بین بردن این حفره ها و متراکم کردن مصالح در بلوک زن از ویبره استفاده می شود.
شاسی :
شاسی در واقع همان بدنه دستگاه بلوک زن است که شامل نبشی آهنی، ورق دور سمباده، ورق دور قالب، چرخ و تیرک می گردد.
انواع دستگاه بلوک زنی
- تقسیم بندی دستگاه های بلوک زن از نظر جابه جایی دستگاه های بلوک زن از نظر قابلیت جابه جایی به دو دسته ی ثابت و متحرک (سیار) تقسیم بندی می شوند.
1- دستگاه بلوک زن ثابت : این دستگاه ها، چرخ ندارند. بنابراین نمی توان آنها را جا به جا کرد.
2- دستگاه بلوک زن متحرک (سیار) : این دستگاه ها دارای چرخ هستند. برخی از مدل های بلوک زن سیار، با استفاده از نیروی موتور به حرکت درمی آیند.
دستگاه بلوک زن دستی
دستگاه بلوک زن دستی ، ساده ترین نوع بلوک زن است که دارای قالب های دو تایی، سه تایی و چهارتایی می باشد. تعداد متفاوت قالب ها باعث شده تا سرعت تولید بلوک متفاوت باشد. علت نامگذاری این دستگاه، شباهت آن به خزندگان تخم گذار می باشد. پس از اینکه دستگاه، یک ردیف بلوک سیمانی تولید کرد، به سمت جلو حرکت می کند. سپس ردیف بعدی بلوک را تولید می کند. این دستگاه می تواند 700-200 عدد بلوک را در 8 ساعت تولید کند. در بلوک زن دستی (تخم گذار)، امکان افزایش ظرفیت تولید وجود دارد. با استفاده از اپراتورهای حرفه ای و تعویض به موقع بلوک ها می توان این کار را انجام داد. ضخامت بلوک هایی که توسط این دستگاه تولید می شوند، به اندازه ی 2 میل می باشد. اگر این مقدار کم یا زیاد شود، مشکلاتی به وجود می آید. کم شدن ضخامت بلوک موجب متلاشی شدن آن می شود. در صورتی که ضخامت بلوک بیش از 2 میل باشد، به مصالح بیشتری نیاز است. این امر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد.
مزایا و معایب دستگاه بلوک زن دستی
از مزایای دستگاه بلوک زن دستی (تخم گذار) می توان سادگی، دوام و قیمت ارزان آن ها را نام برد. ساختار دستگاه بلوک زن دستی بسیار ساده است. سرعت این دستگاه به تعداد قالب های آن بستگی دارد. در حال حاضر بلوک زن دستی در قالب های دو ، سه و چهار تایی موجود می باشد. این دستگاه می تواند در عرض 8 ساعت، 700-200 عدد بلوک تولید کند. البته اگر اپراتور دستگاه ماهر باشد، می تواند با تعویض به موقع بلوک ها، ظرفیت تولید بلوک زن را افزایش دهد. بلوک هایی که در این دستگاه ساخته می شوند، 2 میل ضخامت دارند. ضخامت بلوک اهمیت زیادی دارد. اگر از مقدار معینی کمتر باشد، بلوک متلاشی می شود و اگر ضخامت بلوک بیشتر باشد، مصالح بیشتری برای ساخت بلوک مصرف شده است. در این صورت هزینه بیشتری برای ساخت بلوک ها لازم است. این مسئله برای تولید کننده، مقرون به صرفه نمی باشد. مزیت های این دستگاه، توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. بلوک زن دستی در کنار مزایا، معایبی هم دارد. سرعت پایین تولید و انجام کار فیزیکی جزء معایب آن به شمار می روند.
دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک
دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک برای تولید بلوک های سقفی و دیواری با شکل های مختلف به کار می رود. فرایند ساخت بلوک در دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک با سرعت و دقت بیشتری صورت می گیرد. بلوک هایی که به این وسیله تولید می شوند، کف صاف و یکنواختی دارند. ویبره قالب به صورت برقی و پرس آن هیدرولیکی می باشد. انواع قالب های 4، 5 و یا 6 تایی را می توان روی این دستگاه نصب کرد. با این کار، ظرفیت تولید بلوک در هر شیفت کاری افزایش می یابد و به 3000-2500 بلوک می رسد. نحوه کار دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک مانند دستگاه تخم گذار می باشد با این تفاوت که بلوک های تولید شده توسط این دستگاه، ابعاد دقیق تری دارند. در دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک بعد از اینکه بلوک ها ساخته شدند، روی پالت های چوبی مخصوصی قرار می گیرند. بلوک ها با حرکت نوار نقاله زیر دستگاه، به سمت فضای عمل آوری هدایت می شوند. پس از اینکه بلوک ها تحت فرایند عمل اوری قرار گرفتند و خشک شدند، به انبار منتقل می شوند. فناوری های زیادی در این دستگاه ها به کار می روند. این امر موجب می شود تا سرمایه گذاری های زیادی بر روی دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک صورت گیرد.
مزایای دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک
از مزایای دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک می توان ابعاد دقیق تر بلوک ها، ساخت تعداد بیشتری بلوک، یکنواختی بیشتر در تولید و کف بسیار صاف بلوک های ساخته شده را نام برد. علاوه بر این، اپراتور در فرایند تولید بلوک دخالتی ندارد. بلوک هایی که در دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک ساخته می شوند، کاملا صاف و یک اندازه هستند. این دستگاه می تواند تیراژ بالایی از بلوک را تولید کند. بلوک زن نیمه اتوماتیک با استفاده از فولاد ST37 ساخته می شود تا در مقابل شرایط کارگاهی مقاومت نماید. سنبه زنی این دستگاه به صورت هیدرولیک می باشد. برای اینکه بدنه دستگاه پوسیده نشود، آن را با استفاده از رنگ پودری رنگ آمیزی می کنند. 3 الکتروموتور قدرتمند در دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک وجود دارند که تاثیر بسزایی در عملکرد خوب دستگاه می گذارند. تابلوی برق و پنل هوشمند موجود در دستگاه می توانند نوسانات برقی را کنترل کنند.
دستگاه بلوک زنی اتوماتیک
دستگاه بلوک زن اتوماتیک را با نام دستگاه بلوک زن ثابت هم می شناسند. کلیه مراحل ساخت بلوک، توسط دستگاه انجام می شود و افراد دخالتی در آن ندارند. اپراتور فقط بر نحوه ی عملکرد دستگاه نظارت دارد. وظیفه ی او بررسی مشکلات احتمالی دستگاه بود. با استفاده از دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک می توان آجر، سنگ فرش، سنگ مرمر و بلوک هایی با اندازه های مختلف تولید کرد. فناوری به کار رفته در این دستگاه نسبت به سایر دستگاه ها، پیشرفته تر است. قدرت موتور باعث حرکت دستگاه می شود. دو مدل از بلوک زن اتوماتیک وجود دارند که شامل مدل معمولی و 12 قالبه می شوند. بلوک هایی که توسط دستگاه بلوک زن ساخته می شوند، روی پالت های چوبی قرار می گیرند و سپس برای خشک شدن به یک محل مناسب انتقال داده می شوند.
مزایای دستگاه بلوک زن اتوماتیک
دستگاه بلوک زن اتوماتیک ، سرعت بالایی دارد و به آسانی می توان آن را کنترل کرد. یکی از مزایای آن، قابلیت تعویض قالب می باشد. بلوک زن های اتوماتیک دارای دو مدل معمولی و 12 قالبه هستند. قالب های 6، 8 و 11 تایی را می توان بر روی مدل های معمولی دستگاه نصب کرد. از دیگر مزایای دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک عدم نیاز به انجام کار فیزیکی است. برای کار با این دستگاه، فقط به یک اپراتور نیاز است تا در صورت بروز مشکلات احتمالی، آن را بررسی کند. دستگاه بلوک زنی اتوماتیک یک دستگاه سریع است که به سادگی می توان آن را کنترل کرد. برای این کار نیازی به یک اپراتور متخصص نمی باشد. با استفاده از این دستگاه می توان تیراژ بالایی از بلوک را تولید کرد. این دستگاه قابلیت تولید 14000 عدد بلوک را در عرض 8 ساعت دارد. اپراتور می تواند با تعویض قالب، انواع مختلفی از بلوک سقفی، تزئینی و دیواری را تولید کند. یکی از مزایای دستگاه بلوک زنی اتوماتیک، قابلیت نصب سیلو است. الکتروموتور موجود در ساختار این دستگاه، از نوع سه فاز می باشد. طراحی بدنه دستگاه به گونه ای است که در برابر شرایط جوی و کارگاهی مقاومت کند.
قیمت دستگاه بلوک زنی اتوماتیک
قیمت دستگاه بلوک زنی اتوماتیک با توجه به برند و شرکت سازنده، کیفیت و حجم کار، فناوری دستگاه، تعداد قالب، تعداد موتور و ... تعیین می شود. قیمت این دستگاه ها نسبت به انواع دستی و نیمه اتوماتیک بیشتر است. هر چقدر تعداد قالب ها بیشتر باشد، قیمت دستگاه بلوک زنی اتوماتیک گران تر می باشد. این دستگاه ها نیازی به اپراتور ندارند و سرعت تولید بلوک در آن ها بیشتر از سایر مدل ها است. ضمن اینکه با استفاده از تکنولوژی پیشرفته تری کار می کنند.
دستگاه بلوک زن 6 قالبی
دستگاه بلوک زن 6 قالبی که با نام دستگاه بلوک زن 6 قالبه هم شناخته می شود، می تواند در بازه ی زمانی معینی، 6 قالب بلوک را تولید کند. در ساختار دستگاه بلوک زن 6 قالبی، یک سیستم هیدرولیک وجود دارد. این سیستم از 5 اهرم برای کنترل دستگاه استفاده می کند. این اهرم ها شامل اهرم تغذیه بلوک، پرس بلوک، تخلیه بلوک، حرکت دستگاه و اهرم جک بالابرنده ی مصالح می شوند. دستگاه های بلوک زن تمام اتوماتیک 6 قالبی وزن کمی دارند و فرایند ساخت بلوک را بدون تولید سر و صدا انجام می دهند. تعادا بلوک های ساخته شده توسط این دستگاه به نوع قالب ها بستگی دارد اما معمولا بین 10000-6000 بلوک در هر شیفت کاری تولید می کنند. در بیشتر دستگاه های بلوک زن 6 تایی، پاک کن اتوماتیک وجود دارد. وظیفه ی این قسمت، جلوگیری از باقی ماندن مواد بر روی سینی و قالب ها می باشد. معمولا از دستگاه بلوک زن 6 قالبی برای تولید انواع بلوک های دیواری، سقفی و ... در کارگاه ها استفاده می کنند. عملکرد این دستگاه به صورت اتوماتیک است. در ابتدا مواد اولیه (سیمان، ماسه و پوکه) را با اندازه های مشخصی مخلوط می کنند. سپس این ترکیب را درون مخزن دستگاه می ریزند و دستگاه را روشن می کنند. مخلوط از طریق کانال های مخصوصی وارد قالب دستگاه می شود. زمانی که مخلوط وارد قالب شد، سطح قالب با استفاده از یک وسیله صاف می شود. برای جابه جایی مواد و از بین رفتن حفره های موجود در آن، حالت ویبره در دستگاه به وجود می آید. در صورت وجود حفره، این فضا دوباره پر می شود. در این حالت، سمبه دستگاه را پایین می آورند تا مواد درون قالب ها را متراکم نماید. پس از سمبه زدن، نوبت بیرون آوردن بلوک ها از قالب است. بلوک ها را از قالب خارج می کنند و اجازه می دهند تا خشک شوند. وظیفه ی تنظیم و مدیریت عملکرد دستگاه بلوک زن 6 قالبه بر عهده ی اپراتور دستگاه می باشد.
دستگاه بلوک زن اتوماتیک 12 قالبه
دستگاه بلوک زن اتوماتیک 12 قالبه برای تولید انواع بلوک ساختمانی به کار می رود. دستگاه های بلوک زنی اتومات دارای پر کن و سیلو می باشند. هنگام کار با این دستگاه، ملات را داخل مخزن یا سیلو می ریزند. مقدار ملات به ظرفیت سیلو بستگی دارد. ویبره بدنه ی دستگاه بلوک زن اتوماتیک 12 قالبه موجب می شود تا ملات کاملا متراکم شود. صفحه بلوک زنی در 4 طرف خود دارای ویبره می باشد. در ساختار دستگاه بلوک زن اتوماتیک 12 قالبه ، علاوه بر 4 عدد الکتروموتور با توان 4 اسب بخار، یک تابلو فرمان و پاک کن اتوماتیک هم وجود دارد. قسمت پاک کن دستگاه به صورت اتوماتیک مانع از باقی ماندن مواد بر روی قالب و سینی می شود.
وزن این نوع از دستگاه بلوک زنی اتوماتیک بیشتر از دستگاه های معمولی است. این تفاوت وزنی حدود 2000 کیلوگرم می باشد. دستگاه بلوک زن اتومایک 12 قالبه قابلیت نصب قالب های 12 تایی، 16 تایی و 22 تایی را دارد. این دستگاه بلوک زنی اتوماتیک می تواند با توجه به نوع قالب مورد استفاده، بین 10000-6000 بلوک را در عرض 8 ساعت (یک شیفت کاری) تولید کند.
دستگاه بلوک زنی اتوماتیک سیلودار
دستگاه بلوک زنی اتوماتیک سیلودار یکی از انواع دستگاه بلوک زنی است که برای ساخت انواع بلوک های سقفی، دیواری و تیغه ای از آن استفاده می شود. ظرفیت سیلوی این دستگاه 700-500 کیلوگرم است. بلوک زن اتوماتیک سیلودار، دستگاهی است که به صورت اتوماتیک کار می کند و نیازی به دخالت اپراتور نیست.
علاوه بر این امکان ساخت دستگاه با ظرفیت های مختلف وجود دارد. وجود سیلو باعث می شود تا شارژ مصالح در زمان بلوک سازی به صورت خودکار انجام شود.
دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار
دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار می تواند انواع بلوک های دیواری، سقفی و تیغه ای را به اشکال مختلف بسازد. ابعاد دستگاه 75/2 * 45/2 * 25/2 متر و وزن آن 4500 کیلوگرم است. با کمک دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار می توان در یک شیفت کاری (8 ساعت) با قالب 20*20*40 بین 8000 الی 10000 بلوک را تولید کرد.
مشخصات دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار
برای بالا بردن سرعت تولید بلوک در دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار از پمپ پیستونی استفاده می شود. در ساختار این نوع دستگاه بلوک زنی اتوماتیک، بخش های مختلفی مانند سیستم اتوماتیک پاک کن قالب هیدرولیکی، تایمر تنظیم حرکت، خنک کننده روغن و قفل چکش اتوماتیک هیدرولیکی وجود دارند. علاوه بر این 7 الکتروموتور قدرتمند دارد که موتور 15 اسب بخار برای پمپ هیدرولیکی می باشد. 4 موتور با توان 3 اسب بخار، عملیات ویبره دستگاه را برعهده دارند. 2 موتور دیگر با توان 5/5 و 3 اسب بخار هم مسئول حرکت و دور زدن دستگاه می باشند. دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار، 5 چرخ دارد و برای انتقال قدرت از زنجیر دوبل 80 بهره می برد. ضمن اینکه برای حرکت و دور زدن دستگاه از 2 گیربکس کتابی استفاده شده است. از دیگر مشخصات این نوع دستگاه اتوماتیک بلوک زنی می توان به استفاده از جک تنظیم ارتفاع، چکش قالب ضربه ای و فشاری، توان مصرفی 25 کیلو وات سه فاز، ورق ST52 جهت ساخت قالب و تابلو برق مجهز به سیستم ایمنی کنترل فاز و کلید حرارتی جهت محافظت از الکتروموتورها اشاره کرد.
دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار بالابردار
دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار بالابردار برای ساخت اشکال مختلف بلوک های دیواری، سقفی و تیغه ای به کار می رود. ابعاد این دستگاه 10/3 * 45/2 * 25/2 متر و وزن آن 5000 کیلوگرم می باشد. با استفاده از دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار بالابردار در یک شیفت کاری (8 ساعته) می توان با قالب 20*20*40 بین 8000 الی 10000 بلوک تولید کرد.
مشخصات و قیمت دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار بالابردار
دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار بالابردار یک پمپ پیستونی دارد که نقش مهمی در افزایش سرعت تولید ایفا می کند. بخش های مختلفی مانند سیستم اتوماتیک پاک کن قالب هیدرولیکی، قفل چکش اتوماتیک هیدرولیکی، تایمر تنظیم حرکت و خنک کننده روغن در ساختار دستگاه وجود دارند. از لحاظ نوع و تعداد الکتروموتورها، تعداد چرخ ها، گیربکس، وجود جک تنظیم ارتفاع، چکش قالب ضربه ای و فشاری، ورق ST52 جهت ساخت قالب ، توان مصرفی و تابلو برق مشابه دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار است. ضمن اینکه در قسمت شن کش و جک بالابرنده از شیر برقی هیدرولیکی و در قسمت بالابر دستگاه از 2 جک استفاده شده است. با توجه به این مشخصات و ویژگی ها، قیمت دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه سیلودار بالابردار تعیین می شود. برای استعلام قیمت این نوع دستگاه بلوک زنی اتوماتیک با کارشناسان ماشین سازی صادقی ارتباط بقرار نمایید.
نحوه ی ساخت بلوک با استفاده از دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک
برای ساخت بلوک در دستگاه بلوک زنی اتوماتیک ابتدا ماسه، سیمان، آب و پوکه را به کمک دستگاه همزن بتن کاملا با هم مخلوط می کنند. سپس ملات به دست آمده را درون سیلوی دستگاه بلوک زنی اتوماتیک می ریزند. همه قسمت های این دستگاه به صورت اتوماتیک کار می کنند. بنابراین، عملیات پر کردن قالب و ویبره ی آن در کنار سمبه زنی بدون دخالت اپراتور و به صورت اتوماتیک انجام می شوند. بلوک هایی که توسط دستگاه تولید شده اند روی پالت های چوبی که زیر دستگاه قرار می گیرند و به وسیله ی این پالت ها به محلی که برای خشک شدن در نظر گرفته شده است منتقل می شوند. اپراتور بر کارکرد دستگاه نظارت دارد. اگر در حین عملیات بلوک زنی مشکلی برای دستگاه ایجاد شود، فورا دستگاه بلوک زنی اتوماتیک را خاموش می کند.
میزان مصرف برق دستگاه بلوک زن
برقی که بلوک زن مصرف می کند از نوع 220 یا 380 ولت می باشد. کارایی دستگاه های بلوک زن دستی با کمک برق تک فاز بهبود می یابد. در بلوک زن های نیمه اتومات و تمام اتومات از برق 3 فاز استفاده می شود. سیستم برق تک فاز، توان ثابتی ندارد در حالی که توان برق سه فاز، ثابت است.
نحوه انتخاب یک بلوک زن مناسب
در زمان انتخاب یک دستگاه بلوک زن باید به نوع و کیفیت ورق ها، الکتروموتورها، سیستم هیدرولیک و آلیاژ قطعات دقت کرد. در یک بلوک زن مناسب، حرکت فرمان های دستگاه مانند سیستم هیدرولیک، به صورت آهسته یا شتاب زده نمی باشند. دستگاه به راحتی کار می کند و در عملکرد آن مشکلی وجود ندارد. قسمت های مختلف دستگاه بدون گیر کردن کار می کنند. قسمت چکش یا ویبره بلوک زن به صورت پرسی ضربه وارد می کند و به این ترتیب، فشار لازم را به بلوک وارد می نماید.
نکات مهم در مورد استفاده از بلوک زن
- اگر دمای محیط کمتر از 5 درجه سانتی گراد است، بهتر است تا فرایند بلوک زنی را در محیط باز انجام ندهید.
- هنگامی که دمای هوا بیشتر از 25 درجه سانتی گراد است، سعی کنید تا با استفاده از روش های مناسب، حرارت دستگاه را کاهش دهید.
- 5-4 ساعت بعد از اتمام کار، عملیات مراقبت از دستگاه را آغاز نمایید.
- بلوک های تولید شده را در معرض باران و تابش نور مستقیم خورشید قرار ندهید. سرویس و نگهداری بلوک زن برای اینکه بتوانید از بلوک زن برای مدت طولانی استفاده نمایید، باید به سرویس و نگهداری آن توجه کنید.
- هنگامی که قالب ها خالی هستند، از حالت ویبره استفاده نکنید. در غیر این صورت به دستگاه آسیب وارد می شود.
- پس از اینکه کار بلوک زنی تمام شد، حتما قالب ها را تمیز کنید تا هیچ گونه موادی در آنها باقی نماند.
- برای اینکه بلوک های تولید شده، کیفیت و شکل مناسبی داشته باشند، دستگاه بلوک زن را بر روی زمین صاف قرار دهید.
- دقت کنید که الکتروموتور در معرض رطوبت قرار نگیرد.
- بیش از اندازه به سمبه دستگاه فشار وارد نکنید.
- برای کارکرد بهتر ریل و سمبه، آنها را به صورت منظم روان کاری نمایید.
- از نوسانات برق جلوگیری نمایید. این نوسانات می توانند به الکتروموتور صدمه وارد کنند.
- به صورت دوره ای، روغن هیدرولیک و واسکازین دستگاه را عوض کنید.
- بهتر است تا قالب دستگاه را بعد از تولید 1 میلیون بلوک، تعویض نمایید.
دستگاه بلوک زن دست دوم
برای ساخت بلوک از مصالح مختلفی مانند شن، ماسه و پوکه استفاده می شود. برخورد این مواد با قسمت های مختلف دستگاه باعث استهلاک آن می گردد. در صورتی که به خوبی از دستگاه نگهداری نشود، کیفیت آن کاهش می یابد. به همین علت باید به نکات مربوط به سرویس و نگهداری بلوک زن توجه نمود. امروزه در بازار، دستگاه های بلوک زن دست دوم هم به فروش می رسند. قیمت ارزان تر این دستگاه ها باعث شده تا برخی از افراد اقدام به خرید آنها کنند. باید توجه داشت که دستگاه بلوک زن دست دوم فاقد گارانتی است و دوام بالایی ندارند.
قیمت دستگاه بلوک زنی
قیمت دستگاه بلوک زنی ، رقم ثابتی نیست و به عوامل مختلفی مانند نوع دستگاه، وجود یا عدم وجود باکت، تعداد موتور، تعداد قالب، مواد به کار رفته در بدنه، چند کاره بودن دستگاه، برند، شرکت تولید کننده و ... بستگی دارد.
نوع دستگاه (دستی یا اتوماتیک بودن) :
یکی از عوامل موثر بر قیمت دستگاه بلوک زنی، نوع دستگاه و فناوری و قابلیت های موجود در آن است. بر این اساس، قیمت دستگاه بلوک زنی اتوماتیک بیشتر از سایر مدل ها می باشد. یکی از دلایل بیشتر بودن قیمت دستگاه بلوک زنی اتوماتیک نسبت به بقیه این است که کلیه مراحل عملیات بلوک زنی در آن به صورت خودکار انجام می شود.
وجود یا عدم وجود باکت :
از دیگر عواملی که بر روی قیمت دستگاه بلوک زنی تاثیر می گذارند، می توان به وجود یا عدم وجود باکت اشاره کرد. باکت، یک ظرف خاص است که برای حمل مواد به بلوک زن یا هر ماشین دیگری وصل می کنند.
تعداد موتور :
قیمت دستگاه بلوک زنی دو موتوره بیشتر از دستگاه های تک موتوره است. دو نوع دستگاه بلوک زن برقی وجود دارد که شامل بلوک زن تک موتوره و دو موتوره می شوند. بلوک زن های برقی تک موتوره به صورت 6-5-4 قالبه وجود دارند. از این نوع بلوک زن برای تولید بلوک های سقفی یا دیواری استفاده می شود. در ساختار این دستگاه یک الکتروموتور با قدرت 2 اسب بخار به کار رفته است که مسئول ویبره قالب می باشد. در مدل دو موتوره که به صورت تک فاز و سه فاز است، دو الکتروموتور وجود دارد. یک الکتروموتور با قدرت 2 اسب بخار برای حرکت دستگاه و الکتروموتور دیگری با قدرت 2.5 اسب بخار جهت ویبره قالب می باشد. قیمت بلوک زن دو موتوره بیشتر از بلوک زن تک موتوره است.
تعداد قالب دستگاه و قیمت بلوک زن:
یکی از 3 بخش اصلی دستگاه بلوک زن، قالب آن است. این بخش از جنس استیل ضد زنگ ساخته می شود و مقاومت خوبی در برابر خوردگی، سرما و گرما از خود نشان می دهد. قالب دستگاه بلوک زن، ابزاری برای شکل دهی به بلوک ها است. هر چقدر تعداد قالب دستگاه بلوک زن بیشتر باشد، تعداد بلوک هایی که در هر شیفت کاری تولید می کند بیشتر خواهد بود. از طرفی می توان با نصب قالب های متنوع، مدل های مختلفی از بلوک را تولید کرد. تعداد قالب در مدل های مختلف دستگاه بلوک زنی متفاوت است. هر چقدر این عدد بزرگتر باشد، قیمت بلوک زن هم گران تر می شود. یعنی قیمت دستگاه بلوک زن اتوماتیک سیلودار 22 قالبه بیشتر از بلوک زن اتوماتیک سیلودار 12 قالبه است. برای استعلام قیمت بلوک زن با ما در ارتباط باشید.
تاثیر کیفیت مواد به کار رفته در ساخت بلوک زن بر روی قیمت بلوک زن :
هر چقدر موادی که در تولید بلوک زن به کار می روند، با کیفیت تر و مرغوب تر باشند، مقاومت دستگاه افزایش می یابد. به همین علت قیمت دستگاه بلوک زنی بیشتر خواهد بود.
لیست قیمت دستگاه بلوک زنی
لیست قیمت دستگاه بلوک زنی یکی از مواردی است که مشتریان به آن توجه می کنند. در این لیست، قیمت مدل های مختلف دستگاه بلوک زنی ثبت شده است. همان طور که قبلا گفتیم قیمت دستگاه بلوک زنی به عوامل مختلفی بستگی دارد. یعنی قیمت گذاری دستگاه بلوک زن با توجه به این عوامل صورت می گیرد. به همین علت نمی توان قیمت ثابتی را برای بلوک زن تعیین نمود. برای اطلاع از لیست قیمت دستگاه بلوک زنی فقط کافی است تا با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
قیمت دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک
قیمت دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک با توجه به مشخصات و ویژگی های این دستگاه مشخص می شود. دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک می تواند انواع بلوک سقفی، دیواری و تزئینی را تولید کند. برای استفاده از این دستگاه به اپراتور تخصصی نیاز نیست. از ویژگی های خاص این دستگاه می توان به کنترل سریع و آسان، بدنه مقاوم، تکنولوژی پیشرفته، الکتروموتور قدرتمند و قابلیت تعویض قالب اشاره کرد. ساخت بلوک در این دستگاه بدون دخالت افراد صورت می گیرد. مقاومت شاسی دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک بالاست. تابلو برق سه فاز دستگاه موجب حرکت آن می شود. قسمت باکت بلوک زن سیلودار، محلی است که مصالح مصرفی در آن قرار می گیرند. در این دستگاه، از دو سیستم پرسی و چکشی برای پرس قالب استفاده می شود. قیمت دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک نسبت به دستگاه های بلوک زنی معمولی گران تر است. این دستگاه در انواع 6 قالبه، 8 قالبه، 11 قالبه، سیلودار 12 قالبه، سیلودار 22 قالبه و ... وجود دارد. هر چقدر تعداد این قالب ها بیشتر باشد، قیمت دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک گران تر است. برخی از این دستگاه ها، سیلو دارند. این ویژگی بر روی قیمت دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک موثر است.
کار کردن با دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک آسان است. این دستگاه با سرعت بالایی می تواند تعداد زیادی بلوک تولید کند. از دیگر مشخصات دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک می توان به امکان تعویض قالب اشاره کرد. علاوه بر این نیازی نیست تا اپراتور، بلوک ها را جابه جا کند. اپراتور وظیفه دارد تا بر عملکرد صحیح دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک نظارت کند و در صورت بروز مشکل، فورا آن را خاموش نماید. برای اطلاع از قیمت دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر
ماشین بلوک زنی دست دوم یا استوک هم دارید؟
سلام برای یک کارگاه 150 متری کدام دستگاه بلوک زنی بهتره ؟
سلام قیمت دستگاه بلوک زنی چنده؟
Salam. mikhastam beporsam garmaye hava tuye manateghe garmsir b bulukzan asib nemizanei ,
دستگاه بلوک زنی چقدر برق مصرف می کنه؟
سلام
نحوه کار با دستگاه بلوک زنی رو هم آموزش میدین؟