مقالات

بلوک سیمانی

بلوک سیمان

برای ساخت بلوک سیمانی از ترکیب شن، ماسه، سیمان و آب استفاده می شود. بلوک های سیمانی از جمله مصالح پیش ساخته به شمار می‌ آیند که از آنها بیشتر برای ساخت دیوارها در ساختمان سازی استفاده می شود. مثل آجرها جهت به هم پیوستن بلوک‌ های سیمانی از آب، ماسه و شن استفاده می کنند. بلوک های سیمانی در اندازه های مختلفی تولید می شوند و دارای وزن های مختلفی هستند. با ما همراه باشید تا در این مقاله شما را با این بلوک ها و ویژگی های مختلف آنها بیشتر آشنا کنیم.

بلوک سیمان

در بلوک های سیمانی حفره های وجود دارد که در صورت نیاز می توان آنها را با کمک میلگرد مسلح کرد. بدون تردید این خاصیت بلوک ها از جمله مزایای مهم آن ها به شمار می آید. این بلوک ها در بازار با تنوع بالا و به صورت دو سوراخ و یا سه سوراخ در ابعاد مختلفی وجود دارند. بلوک های سیمانی در صنعت ساختمان سازی و معماری مورد استفاده بسیاری از ساختمان سازان قرار می گیرند.

انواع بلوک سیمانی

تقسیم بندی انواع بلوک های سیمانی شامل موارد زیر است:

  • بلوک سیمانی سبک
  • بلوک سیمانی سنگین
  • بلوک سیمانی نیمه سبک

بلوک سیمانی

بلوک سیمانی سنگین

بلوک سیمانی سنگین در مقایسه با بلوک های سیمانی سبک از قابلیت تحمل فشار بالاتر برخوردار است. چون وزن اصلی ساختمان را دیوارها تشکیل می دهند، بنابراین برای ساختمان سازان پایین آوردن وزن کلی ساختمان یکی از موضوعات پر اهمیت به شمار می‌آید. از این رو باید به این موضوع دقت داشت که استفاده از بلوک های سیمانی سنگین به عنوان دیوار باعث افزایش وزن کلی ساختمان خواهد شد.

ویژگی هایی که بلوک های سیمانی دارند، موجب شده تا از آنها برای دیوار سازی استفاده شود. از جمله محبوب ترین و معروف ترین دیوار ها می توان به دیوارهای نگهدارنده اشاره کرد که برای ساخت آنها از بلوک های سیمانی استفاده می شود. برای ساخت بلوک سیمانی سنگین از بتن با پرکننده های شن و ماسه استفاده می شود. واضح است که وجود بتن در این بلوک ها موجب بالا رفتن وزن بلوک خواهد شد. در نتیجه از بلوک سیمانی سنگین بیشتر برای محوطه سازی و دیوار چینی محوطه استفاده می شود.

کاربرد بلوک های سیمانی

همان گونه که گفته شد، از بلوک های سیمانی به عنوان دیوار در ساخت و ساز در ساختمان سازی استفاده می شود. همچنین بلوک های سیمانی سنگین کاربرد زیادی برای استفاده در جدول های خیابان ها، دیوارهای پارکینگ های خیابانی، دیوارهای حیاط ها، کانال های آبیاری، دیوار های محوطه باغ ها و تیغه های باربر دارند. در بسیاری از موارد برای بلوک های سیمانی جایگزینی وجود ندارد. بنابراین به دلیل داشتن مزایای منحصر به فرد این مصالح امکان استفاده از یک جایگزین برای بلوک های سیمانی وجود ندارد.

بلوک سیمانی سبک

بلوک های سیمانی که با کمک پر کننده هایی مثل مواد صنعتی سبک و حباب های هوا یا پوکه های معدنی ساخته می ‌شوند با نام بلوک سیمانی سبک معروف هستند. برای سقف های تیرچه بلوک از این نوع بلوک استفاده می کنند. همچنین در دسته بندی بلوک های سیمانی بلوک های سیمانی نیمه سبک در گروه بلوک سیمانی سبک قرار می گیرند.

استفاده از بلوک های سیمانی در سقف

بلوک های سیمانی نقش مهمی در ساخت سقف ها دارند. از بلوک سیمانی در سقف های تیرچه بلوک استفاده می کنند. در سقف های تیرچه بلوک می توان از بلوک های سیمانی به عنوان یک جایگزین بسیار مناسب برای بلوک های سفالی استفاده کرد. اگر نیاز به استفاده از بلوک های سقفی سیمانی سنگین باشد، این نوع بلوک ها را با کمک شن و ماسه می سازند. بلوک های سقفی سبک با کمک سیمان و پوکه های معدنی ساخته می شوند.

بلوک سیمانی یا دیوار آجری

هزینه اجرای دیوار های بلوک سیمانی در مقایسه با دیوارهای آجری

در مقایسه با دیوارهای آجری قیمت اجرای دیوارها با بلوک سیمانی پایین تر است. بنابراین بلوک های سیمانی توجه ساختمان سازان را به سوی خود جلب کرده اند.

مزایای بلوک سیمانی

استفاده از بلوک های سیمانی مزایای زیادی به همراه دارد. این بلوک‌ ها عایق مناسبی برای صوت هستند. همچنین برای حرارت به عنوان یک عایق مناسب عمل می‌ کنند. یکی دیگر از مزایای آنها حمل آسان بلوک های سیمانی است. استفاده از این نوع بلوک ها موجب صرفه جویی در مصرف مصالح خواهد شد. مسلح کردن این بلوک ‌ها به آسانی امکان پذیر است. از نظر اجرایی برای اجرای این بلوک‌ها به زمان کمی نیاز است.

شما میتوانید برای اطلاع از قیمت ها و آشنایی با دستگاه بلوک زن به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

منبع : https://sadeghimachinery.com

دستگاه بلوک زنی

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − یک =