مقالات

نکات بتن ریزی در باران

بتن ریزی در باران

تصور کنید که در حال ساختن خانه رویایی خود هستید، و در طول کارهای مهم بتن ریزی مانند ریخته گری دال ، باران می بارد . شما وحشت خواهید کرد، زیرا این فرآیند نقش تعیین کننده ای در دوام و عمر خانه شما دارد. در این شرایط، شما تعجب خواهید کرد که آیا باید در هنگام بارندگی فعالیت بتن ریزی را انجام دهید یا آن را لغو کنید. شما می خواهید پاسخ قابل اعتمادی برای این سوال داشته باشید: آیا می توانید در باران بتن بریزید؟ و اگر روی بتن تازه باران ببارد چه اتفاقی می افتد؟ صادقی ماشین در این مقاله اقدامات احتیاطی برای بتن ریزی در باران ارائه می کند تا شما را از خسارات هنگفت نجات دهد. همچنین تأثیر باران بر بتن تازه مخلوط شده و چگونگی تأثیر باران بر فرآیند ریختن بتن را توضیح می دهد.

شرکت ماشین سازی صادقی، طراح و تولید کننده انواع ماشین آلات و تجهیزات ساختمانی شامل دستگاه جدول زن ، دستگاه بلوک زن ، خاموت زن و … مطابق با استانداردهای روز صنعت میباشد. با توجه به فروش بدون واسطه و حجم زیاد سفارشات در تولید انبوه، دارای محصولات با مناسب ترین قیمت نسبت به محصولات مشابه در بازار می باشد.

اگر باران روی بتن تازه ببارد چه اتفاقی می افتد و تأثیر آن بر دوام ساخت و ساز چیست؟

برای درک تأثیر باران بر بتن تازه و دوام ساخت و ساز، باید ایده روشنی از چیستی بتن و نحوه عملکرد آن از نظر کیفیت، مقاومت و دوام داشته باشید.

برای کسانی که از نحوه ساخت بتن یا مواد تشکیل دهنده بتن بی اطلاع هستند، مخلوطی از مصالح ساختمانی مانند سیمان ، سنگدانه، آب، مواد افزودنی و غیره است. اختلاط همه مواد به نسبت مناسب باعث می شود بتن با کیفیت برتر (مطابق با طراحی ارائه شده توسط مشاوران شما) با استحکام و دوام بالا. آب نقش مهمی در کیفیت بتن دارد، زیرا نسبت آب به سیمان با کارایی بتن ارتباط مستقیم دارد . این خاصیت بتن است که همگنی آن را از نظر کیفیت مشخص می کند.

قبل از ادامه، دانستن تفاوت بین بتن و سیمان ضروری است. این به شما کمک می کند تا کل مفهوم را درک کنید. پس برای دانستن تفاوت آنها روی لینک زیر کلیک کنید:

اگر بتن را در باران می‌ریزید، آب باران باعث افزایش نسبت آب در مخلوط بتن در طول فرآیند بتن‌سازی مانند اختلاط، حمل و نقل، قرار دادن، متراکم کردن و تکمیل می‌شود. به غیر از فرآیند بتن ریزی، مواد دیگری مانند ماسه و سنگدانه نیز خیس می شوند و محتوای آب در بتن را افزایش می دهند. در مجموع این عوامل باعث افزایش نسبت آب به سیمان مخلوط بتن و در نهایت کاهش مقاومت آن به میزان قابل توجهی می شود.

مطالب مرتبط:  انواع قطعات بتنی

در هر صورت باید از آب اضافی اجتناب کنید تا به استحکام مطلوب سازه خود برسید. با این حال، این بدان معنا نیست که نمی توانید در فصل بارانی بتن ریخته باشید.

پس آیا می توان در باران بتن ریخت؟ بیایید درک کنیم.

آیا می توان در باران بتن ریخت؟

هنگام ریختن بتن در باران، بسته به زمان گیرش بتن، خطرات زیر ممکن است. به عبارت ساده، تاثیر باران بر بتن با زمان متفاوت است، یعنی تاثیر باران بر بتن بعد از 4 ساعت، 8 ساعت یا 24 ساعت متفاوت است. از این رو، درک مفهوم زمان گیرش سیمان یا بتن ضروری است. بنابراین، برای اطلاع از تنظیم زمان، روی لینک زیر کلیک کنید.

1. اگر در حین بتن ریزی یا در زمان گیرش اولیه بتن، یعنی قبل از 30 دقیقه باران ببارد.

باران مطمئناً قبل از 30 دقیقه ریختن یا در حین ریختن بتن را تحت تأثیر قرار می دهد. 30 دقیقه زمان گیرش اولیه بتن است. این بدان معناست که بتن قبل از گذشت 30 دقیقه هنوز مرطوب است.

اگر در باران بتن بریزید، باران نسبت آب به سیمان بتن تازه مخلوط شده را افزایش می دهد که منجر به ریزش بتن می شود. در هنگام ریزش بتن، آب آزاد در مخلوط به دلیل نشست ذرات جامد توسط گرانش به سمت سطح بتن حرکت می کند. خونریزی آب نیز ذرات سیمان را با خود حمل می کند و تشکیل یک شیره می دهد. اگر این اتفاق در لایه بالایی دال بیفتد، سطحی متخلخل و ضعیف ایجاد می‌کند و در نتیجه مقاومت ضعیف بتن را ایجاد می‌کند . در برخی مواقع، سطح بتن ممکن است ترک های انقباض پلاستیکی ایجاد کند .

2. اگر بین زمان گیرش اولیه و زمان گیرش نهایی بتن، یعنی بعد از 30 دقیقه و قبل از 600 دقیقه (10 ساعت) باران ببارد.

زمان گیرش اولیه بتن 30 دقیقه و زمان گیرش نهایی 600 دقیقه (10 ساعت) می باشد. باران بعد از زمان گیرش اولیه و قبل از زمان گیرش نهایی بر ریختن بتن تأثیر می گذارد. به عبارت ساده اگر بعد از 2 ساعت، 4 ساعت یا 8 ساعت روی بتن باران ببارد، روی بتن تاثیر می گذارد. در این دوره، بتن در ابتدا گیر می شود، یعنی تازه یا جامد نیست. به عبارت ساده، بتن در حالت ژل قرار دارد (انگشت شما فقط اثری از خود به جا می گذارد، اما وقتی آن را لمس می کنید در بتن فرو نمی رود).

مطالب مرتبط:  نسبت مخلوط بتن چیست؟

در این حالت، باران با شدت کم تأثیر زیادی روی مخلوط نمی‌گذارد، اما قطرات باران اثری روی سطح بتن می‌گذارند. به نظر می رسد جذاب نیست زیرا باران بر روی پوشش سطح تأثیر می گذارد اما بر مقاومت بتن تأثیر نمی گذارد. با این حال، اگر شدت بارندگی یا حفره های داخلی در بتن زیاد باشد، باران ممکن است لایه بالایی بتن را تحت تاثیر قرار دهد.

4. اگر بعد از زمان تنظیم نهایی، یعنی بعد از 600 دقیقه (10 ساعت) باران ببارد.

آب باران زمانی که بعد از زمان گیرش نهایی بتن (بیش از 600 دقیقه) رخ می دهد، بر بتن تأثیر نمی گذارد. به این معنی است که بتن در شرایط سفت است (انگشت شما اثری روی سطح با لمس آن باقی نمی گذارد). برعکس، باران خفیف به خشک شدن بتن و در نهایت دستیابی به مقاومت خوبی کمک می کند.

بتن ریزی در باران

بتن ریزی در باران

احتیاط در هنگام بتن ریزی در باران

با رعایت این نکات احتیاطی، مطمئناً از وقفه باران در طول فرآیند ریختن بتن جلوگیری می کنید.

1. مهمترین و عمومی ترین دستورالعمل

از آب باران در مخلوط بتن استفاده نکنید، زیرا ممکن است آلوده باشد. اگر قصد دارید بعد از بارندگی بتن ریزی کنید، حذف آب سطحی از لبه یا سطح دال مهم است. از ریختن بتن روی سطوح مرطوب یا در حفره های پر از آب خودداری کنید.

2. ورق های برزنتی پلاستیکی تهیه کنید

می توانید از ورقه های برزنتی پلاستیکی برای پوشاندن محل ریختن در فصل بارندگی استفاده کنید. در هنگام ریختن بتن باید یک ورق پلاستیکی مناسب و با کیفیت تهیه کنید.

3. پیش بینی آب و هوا را ببینید

همیشه پیش بینی های آب و هوا و احتمال بارش باران را در وب سایت های هواشناسی بررسی کنید تا از هرگونه مزاحمت ناشی از بارندگی جلوگیری کنید.

4. قرار دادن صحیح ورق های پلاستیکی بر روی سطح بتن

به یاد داشته باشید که ورق پلاستیکی نباید هنگام پوشاندن سطح بتن در هنگام باران با سطح تماس داشته باشد. اگر آن را مستقیماً روی سطح قرار دهید، ممکن است زمان گیرش بتن را افزایش داده و در پایان کار اختلال ایجاد کند. بنابراین، شما باید ورق پلاستیک را بپوشانید، تا بتن هوا دریافت کند و کارگران بتوانند به راحتی فرآیند بتن ریزی را تکمیل کنند.

مطالب مرتبط:  مزایای بلوک بتنی نسبت به آجر چیست؟

5. نسبت آب به سیمان را تنظیم کنید

نسبت آب به سیمان را کاهش دهید، زیرا آب باران از قبل روی سطح سنگدانه وجود دارد ، یا مقدار سیمان را افزایش دهید، که ارزشش را دارد. از مشاور خود بپرسید که بسته به شدت باران چه مقدار آب باید کاهش یابد. همچنین، تمام اقدامات احتیاطی را انجام دهید. پس از کسب اجازه از مشاور، می توانید با مخلوط کردن افزودنی مناسب نسبت آب به سیمان را کاهش دهید.

درک اهمیت نسبت آب به سیمان هنگام کار با بتن بسیار مهم است. برای آگاهی از این مهم، روی لینک زیر کلیک کنید:

6. ارائه مرحله بندی

پوشاندن محل ریختن با یک ورقه پلاستیکی برای ایجاد مرحله بندی ضروری است.

7. پوشش مصالح ساختمانی در هنگام باران

پوشش مصالح ساختمانی مانند ماسه، سنگدانه، آرماتور و … ضروری است. زیرا در صورت مرطوب بودن می توانند نسبت آب به سیمان را افزایش داده و باعث خوردگی آرماتورهای فولادی شوند . این به طور مستقیم بر استحکام سازه تأثیر می گذارد.

شما می توانید مواد ساختمانی غیر از سیمان را بپوشانید، زیرا تأثیر رطوبت روی کیسه های سیمان با آنها بسیار متفاوت است. بنابراین، در فصل بارندگی باید مراقب نگهداری سیمان باشید.

8. بازرسی سریع بصری را انجام دهید

اگر بر روی بتن خیس باران ببارد، آسیب هایی مانند سطوح ناهموار و برآمدگی و برجستگی روی بتن ایجاد می شود. از این رو، بازرسی بصری سطح ریختن بتن پس از بارندگی ضروری است. برای خراش دادن سطح بتن و بررسی سختی آن می توانید از پیچ گوشتی استفاده کنید.

نتیجه

در نکته پایانی، پاسخ به این سوال که “آیا می توانید در باران بتن بریزید؟” اینجاست. با احتیاط هایی که در بالا ذکر شد می توانید در باران بتن بریزید. با این وجود، به شدت توصیه می شود که بتن ریزی در باران شدید به حالت تعلیق درآید، زیرا دوغاب سیمان را در بتن تازه ریخته شده پاک می کند. اگر در حین کار باران می بارد، سطح بتن را از نظر هرگونه آسیب ناشی از باران بررسی کنید.

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *