مقالات

11 عاملی که می تواند بر مقاومت بتن تأثیر بگذارد

عوامل موثر بر مقاومت بتن

بتن به طور گسترده ای از مصالح ساختمانی در دنیای ساخت و ساز استفاده می شود. بتن از مواد مختلفی تشکیل شده است که البته همه آنها نقش متفاوتی دارند. خواص بتن به طور کلی به اختلاط مواد تشکیل دهنده بتن مانند سیمان، سنگدانه های درشت، سنگدانه های ریز (ماسه) و آب بستگی دارد.

تمام دنیا آرزو می کنند که سازه آنها مستحکم و بادوام باشد و برای این کار همیشه سازه های خود را مطابق با استحکام و خدمات مطلوب طراحی می کنند. مقاومت یک نشانه کلی از کیفیت بتن می دهد. زیرا ارتباط مستقیمی با عملکرد مادام العمر سازه بتنی دارد. پیمانکاران بتن از مقاومت بتن مراقبت می کنند که نشان دهنده توانایی سازه در تحمل بارهای مختلف (به عنوان مثال بار مرده، بار زنده، بار زلزله، بار باد و غیره) است. مقاومت بتن را می توان با آزمایش های مختلفی که بر روی آن انجام می شود مانند مقاومت فشاری ، مقاومت کششی و مقاومت خمشی اندازه گیری کرد.

شرکت ماشین سازی صادقی، طراح و تولید کننده انواع ماشین آلات و تجهیزات ساختمانی شامل دستگاه بلوک زنی ، میکسر سیمان ، خاموت زن و … مطابق با استانداردهای روز صنعت میباشد. با توجه به فروش بدون واسطه و حجم زیاد سفارشات در تولید انبوه، دارای محصولات با مناسب ترین قیمت نسبت به محصولات مشابه در بازار می باشد.
جدای از آزمایشات فوق، عوامل مختلفی نیز وجود دارد که می تواند بر مقاومت بتن نیز تأثیر بگذارد که در زیر به موارد بارز آن عوامل می پردازیم:

عوامل موثر بر مقاومت بتن

1. نسبت آب به سیمان

نسبت وزن آب به وزن سیمان را نسبت آب به سیمان می گویند. مهمترین عامل برای به دست آوردن مقاومت بتن است. نسبت w/c کمتر منجر به مقاومت بیشتر بتن می شود. معمولاً از نسبت آب به سیمان 0.45 تا 0.60 استفاده می شود. آب بیش از حد منجر به جدا شدن و ایجاد فضای خالی در بتن می شود. نسبت آب به سیمان با مقاومت بتن نسبت معکوس دارد. همانطور که در نمودار زیر نشان داده شده است زمانی که نسبت w/c افزایش می یابد مقاومت بتن کاهش می یابد و زمانی که نسبت w/c کاهش می یابد مقاومت بتن افزایش می یابد.

2. تراکم بتن

تراکم بتن چگالی بتن را افزایش می دهد زیرا فرآیندی است که در آن حفره های هوا از بتن تازه قرار داده شده حذف می شود که بتن را فشرده و متراکم می کند. وجود حفره های هوا در بتن مقاومت آن را تا حد زیادی کاهش می دهد .تقریباً 5 درصد از حفره های هوا می تواند مقاومت را 30 تا 40 درصد کاهش دهد. همانطور که در نمودار بالا می بینیم، حتی در یک نسبت آب به سیمان استحکام با دقت های مختلف تراکم متفاوت است. در بتن کاملا متراکم شده، مقاومت بیشتر از بتن کم متراکم است.

عوامل موثر بر مقاومت بتن

عوامل موثر بر مقاومت بتن

3. مواد تشکیل دهنده بتن

ترکیبات اصلی بتن سیمان، ماسه ، سنگدانه و آب است. کیفیت هر ماده بر مقاومت بتن تأثیر می گذارد. بنابراین، همه مواد باید معیارهای استاندارد برای استفاده در بتن مانند:

مطالب مرتبط:  12 کاربرد بتن

الف) نوع و مقدار سیمان

مقدار سیمان به شدت بر مقاومت بتن تأثیر می گذارد. محتوای سیمان بیشتر، تمایل به ترک های انقباضی را در هنگام عمل آوری و سخت شدن بتن افزایش می دهد. انواع سیمان نیز تاثیر زیادی بر خواص بتن سخت شده دارند. طبق استاندارد IS 456 2000، حداقل مقدار سیمان مشخص شده از 300 تا 360 کیلوگرم در هر متر مکعب بتن برای شرایط مختلف قرار گرفتن در معرض و برای گریدهای مختلف بتن متغیر است. حداکثر میزان سیمان در بتن نیز به 450 کیلوگرم در هر متر مکعب بتن محدود شده است. عیار سیمان – یعنی عیار 33، عیار 43، عیار 53 نیز بر مقاومت بتن تأثیر می گذارد. هر چه درجه بالاتر باشد، استحکام بالاتر به ویژه استحکام اولیه بالا است.

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *